Mijn doelen

mijn doelen

Kwart marathon Rotterdam

In april 2014 loopt mijn vader voor de tweede keer mee met de marathon van Rotterdam via zijn werk. Het eerste jaar een kwart, het tweede jaar een halve (en nee dit jaar geen hele, maar weer een halve). Nou lijkt het me echt geweldig om mee te doen aan een vorm van de marathon – ongeacht de afstand dus – en laat er nou nog een plaatje vrij zijn in het vrouwen team voor de kwart marathon.

Dus je raadt het al: ik moet op 13 april 10km kunnen rennen. Het liefst meer. challenge accepted.

Workout

Ik downloadde van de week vol enthousiasme de NTC app (Nike training centre) met het idee: ja! Ik ga ook krachttraining doen! Dat komt namelijk ook je hardloop prestaties weer ten goede (core training) en op deze manier hoef ik geen geld dat ik niet heb uit te geven aan een sportschool. Strong is the new skinny ideeën enzo.

Met evenveel enthousiasme begon ik aan mijn eerste workout. Huilen jongens, huilen. Ik ben echt slap. Ik kon ooit ongeveer anderhalve minuut planken (en nee, dan bedoel ik niet die variant waar je gewoon ergens op gaat liggen, ik bedoel de moeilijke variant) en nu.. nog geen 20 seconden. In my defense, ik had daarvoor al wel toe touches en russian twists gedaan (ging ook niet al te best) en ik moet nu meer gewicht omhoog tillen. Maar toch. Deprimerend.

Mijn doel wat dit betreft dus: dezelfde workout helemaal vol kunnen houden. Voor veel mensen een eitje, voor mij nogal een uitdaging.

Natuurlijk heb ik meer uitdagingen, zo hoop ik te slagen dit schooljaar, een opleiding te kiezen (wat een ramp), gezonder te gaan eten enzovoort, enzovoort.

I’ll keep you posted.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s